19/11/14

Το Υπουργείο Υγείας προχωρεί στη δημιουργία εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Το Υπουργείο Υγείας προχωρεί στη δημιουργία εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
19/11/2014


Την πρόταση του Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή για λειτουργία εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Η ενέργεια αυτή από πλευράς Υπουργείου Υγείας, έρχεται να ικανοποιήσει το διαχρονικό αίτημα της EUROPA DONNA Κύπρου για δημιουργία εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού στην Κύπρο.
Η πρόταση προνοεί όπως η μονάδα μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σταδιακά αναβαθμιστεί και μετατραπεί σε εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού. Προς τον σκοπό αυτό, θα συσταθεί ad hoc επιτροπή, με όρο εντολής την κατάθεσή, ενώπιον του Υπουργού Υγείας, συγκεκριμένης αναλυτικής πρότασης για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στην έκθεση που θα κατατεθεί ενώπιον του Υπουργού θα καταγράφονται οι ανάγκες σε επιπλέον προσωπικό και εξοπλισμό με σχετική κοστολόγηση και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Η ad hoc Επιτροπή θα αποτελείται από έναν Γενικό Χειρουργό, έναν Πλαστικό Χειρουργό, έναν Ιστοπαθολόγο, έναν Ακτινολόγο, έναν Ογκολόγο, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας της μονάδας μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και εκπρόσωπο της EUROPA DONNA Κύπρου.
Σκοπός της λειτουργίας του εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού από το Υπουργείο Υγείας είναι η διασφάλιση της συνεχιζόμενης φροντίδας σε ασθενείς με προχωρημένη μεταστατική νόσο, μέσω διεπιστημονικής προσφοράς θεραπείας και με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας.