19/11/14

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
19/11/2014


Οι κατά καιρούς πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή της Κυβέρνησης, αλλά και σημειώματα που έχουν ετοιμαστεί χρήζουν ανεξάρτητης, αξιόπιστης και γρήγορης διερεύνησης, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Με αφορμή το σημερινό, αλλά και προηγούμενα δημοσιεύματα των The New York Times ένα είναι το ξεκάθαρο συμπέρασμα, αλλά και η θέση της Κυβέρνησης: Οι συνθήκες και οι αποφάσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας πρέπει να τύχουν πλήρους και ενδελεχούς διερεύνησης από τις ανεξάρτητες ανακριτικές Αρχές τους κράτους.
Κατά καιρούς διάφορες πληροφορίες έχουν περιέλθει στην κατοχή της Κυβέρνησης, αλλά και σημειώματα έχουν ετοιμαστεί που επιβεβαιώνουν αυτό που έχω δηλώσει: Την ανάγκη δηλαδή της ανεξάρτητης, αξιόπιστης, αλλά και γρήγορης διερεύνησης των γεγονότων που είμαστε βέβαιοι πως η Νομική Υπηρεσία διεξαγάγει, με όλες τις διευκολύνσεις που η Κυβέρνηση της έχει ήδη προσφέρει».
Πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η απαίτηση της Κυβέρνησης και της κοινωνίας: να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας και να αποδοθούν ευθύνες».