16/10/14

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης παιδιών με ειδικές ανάγκες




Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στα εγκαίνια
της έκθεσης έργων τέχνης παιδιών με ειδικές ανάγκες


Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την τελετή των εγκαινίων έκθεσης έργων τέχνης παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενείται στο αίθριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους φορείς οι οποίοι διοργάνωσαν αυτή την πολύ όμορφη έκθεση. Να συγχαρώ επίσης την Βουλή των Αντιπροσώπων που φιλοξενεί την έκθεση αυτή και ιδιαίτερα τα ίδια τα παιδιά που με τις δημιουργίες τους μας στέλνουν ένα μήνυμα: ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και ως τέτοιο μέρος πρέπει να τους αποδεχτούμε και εμείς.

Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναπτύσσουμε μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τη στήριξη των παιδιών αυτών και την ένταξη τους στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια στηρίζουμε και πρωτοβουλίες όπως είναι σημερινή».

Σημειώνεται ότι στην έκθεση συμμετέχουν το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, η μη κυβερνητική οργάνωση ΠΡΟΣΒΑΣΗ και ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού.

----------------------