16/10/14

Η βουλευτής Στ. Κυριακίδου, ως Γενική Εισηγήτρια για τα Παιδιά της ΚΣΣΕ κατήγγειλε τα δεινά που υφίστανται τα παιδιά λόγω του ΙΚ




Η βουλευτής Στ. Κυριακίδου, ως Γενική Εισηγήτρια για τα Παιδιά
 της ΚΣΣΕ κατήγγειλε τα δεινά που υφίστανται τα παιδιά λόγω του ΙΚ


H Γενική Εισηγήτρια για τα Παιδιά της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, εξ αφορμής πρόσφατων εκθέσεων του ΟΗΕ και δημοσιευμάτων στο διεθνή τύπο, κατήγγειλε τα δεινά που υφίστανται τα παιδιά, ως τα κύρια θύματα συγκρούσεων ανά τον κόσμο, ειδικότερα δε της διεθνούς σύγκρουσης, που προκάλεσε το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΚΣΣΕ, η Κύπρια βουλευτής κατήγγειλε την κακοποίηση μικρών παιδιών, μέσω της στρατολόγησης και εκπαίδευσής τους από μαχητές του ΙΚ, επισημαίνοντας ότι πολλά εξ αυτών, κυρίως κορίτσια, πωλούνται ως σκλάβοι και υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση.

Η κα Κυριακίδου τονίζει την επείγουσα ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών από τη διεθνή κοινότητα για τερματισμό των φρικτών αυτών εγκλημάτων και των μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών και των άλλων αμάχων. Καλεί δε τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να εφαρμόσουν άμεσα το Ψήφισμα 2016/2014 της ΚΣΣΕ, που αφορά στις απειλές κατά της ανθρωπότητας, που προκύπτουν από το ΙΚ, ειδικότερα τις βίαιες επιθέσεις του ΙΚ εναντίον των Χριστιανών και άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών μειονοτήτων. Πρέπει τα κράτη μέλη του Οργανισμού να καταδικάσουν άμεσα τις βιαιότητες που διαπράττει το ΙΚ εναντίον αθώων πολιτών και να προβούν στις απαραίτητες συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να εμποδίσουν την ένταξη υπηκόων τους ή την παροχή στήριξης από υπηκόους τους σ’ αυτή την τρομοκρατική οργάνωση και να ενισχύσουν περαιτέρω την ανθρωπιστική τους δράση για ανακούφιση των πληγέντων από τη σύγκρουση που μαίνεται στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, υπέδειξε η κα Κυριακίδου.

Επικαλούμενη, εξάλλου, την πρόσφατη προειδοποίηση του ΟΗΕ για πιθανή σφαγή εκατοντάδων παγιδευμένων αμάχων, στην περίπτωση που η πόλη Κομπανί πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, η κα Κυριακίδου τονίζει, ως κατεπείγουσα, την ανάγκη μιας συντονισμένης διεθνούς απάντησης.


                                            --------------------------------------