1/10/14

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου


Τα διαβήματα και οι προσπάθειες τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και από τη Μόνιμη μας Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες συνεχίζονται αναφορικά με το περιεχόμενο της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας είπε ότι «όπως γνωρίζετε, η Έκθεση αποτελεί κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αξιολογεί την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ετησίως.. Σε αυτή τη φάση η Έκθεση βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση σε επίπεδο Επιτροπής και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου..

Στο παρόν στάδιο, το μόνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενημέρωνε τους αρμόδιους της Επιτροπής και προέβαινε σε διαβήματα για όλες τις ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας που δεν συνάδουν ή έρχονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της ως υποψήφια προς ένταξη χώρα..

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν για την Τουρκία συγκεκριμένες υποχρεώσεις και, δυστυχώς, δεν υπήρξε, ειδικά σε σχέση με τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις, η όποια πρόοδος. Ως εκ τούτου, αναμένουμε αυστηρά μηνύματα στο συγκεκριμένο θέμα.

Τα διαβήματα και οι προσπάθειες τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και από τη Μόνιμη μας Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες συνεχίζονται».

-------------------------