24/10/14

Αναφορά στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στα Ηνωμένα Έθνη



Αναφορά στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης
των δημοσιογράφων στα Ηνωμένα Έθνη


Στη χθεσινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στα Ηνωμένα Έθνη, δημοσιογράφος επανέλαβε προχθεσινή της ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα κ. Farhan Haq αναφορικά με επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Dervis Eroglu προς τον Γενικό Γραμματέα. Σημείωσε ότι ο κ. Eroglu έχει ανακοινώσει την αποστολή επιστολής του προς τον Γενικό Γραμματέα, ενώ είναι εις γνώση της ξεχωριστή επιστολή που έχει ήδη λάβει ο κ. Ban Ki-moon. Η δημοσιογράφος έθεσε και το ερώτημα αν ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο κ. Espen Barth Eide θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Απαντώντας, ο κ. Haq δήλωσε ότι ο κ. Eide βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στους δημοσιογράφους και πως αν αυτό αλλάξει θα τους ενημερώσει.

Όσον αφορά το θέμα της επιστολής του Τουρκοκύπριου ηγέτη, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ξεχωριστής επιστολής από τον κ. Eroglu προς τον Γενικό Γραμματέα και πρόσθεσε ότι δεν είναι αυτή την επιστολή που έλαβαν στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα. Παράλληλα, επανέλαβε την προχθεσινή δήλωση του ότι αυτό που έχει ληφθεί είναι η επιστολή που απέστειλε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ.

_______________

24 Οκτωβρίου 2014