16/10/14

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συναντήθηκε
με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, κ. Stanislav Osadchiy . Στη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση για την πορεία υλοποίησης ζητημάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο διάλογο για τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών μεταξύ των δύο χωρών και το Πρόγραμμα Επιστημονικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας.
Ο κ. Υπουργός επισήμανε ότι οι σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας είναι πολύ στενές και ότι θα πρέπει να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο στον τομέα της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού. Επικεντρώθηκε στην ανάγκη για προώθηση της υπογραφής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών και τόνισε ότι η υπογραφή της Συμφωνίας θα έχει κοινά οφέλη. Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για προσφορά εξ αποστάσεως σπουδών σε συνεργασία με όλα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου, από την οποία μπορούν να επωφεληθούν και Ρώσοι πολίτες.
Ο κ. Πρέσβης διαβεβαίωσε για τη σημασία που αποδίδει η ρωσική πλευρά στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στους Τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, ενώ ανέφερε ότι η Ρωσική Πρεσβεία παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενισχύει τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου σε σχέση με τα θέματα προτεραιοτήτων του. Εξέφρασε την βούλησή του να συμβάλει στην επιτυχή υλοποίηση των προσπαθειών που καταβάλλονται για ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως αυτός της Ανώτερης Εκπαίδευσης.
Τόσο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού όσο και ο Ρώσος Πρέσβης δεσμεύτηκαν ότι θα αλληλοϋποστηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις δύο πλευρές για τη συνεχή ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
______________