10/9/14

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΔΗΚΟ

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΔΗΚΟ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την αχρείαστη και εκ του περισσού υιοθέτηση νομοθετημάτων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με νηφαλιότητα και αποφυγή πολιτικών συγκρούσεων.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στο ΔΗΚΟ τα ακόλουθα:

Το δίκτυ προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού υπάρχει τόσο μέσα από τους Νόμους που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και εγκρίθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τις νομοθεσίες που θα ψηφιστούν λίαν συντόμως και θα διέπουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Οτιδήποτε άλλο λέγεται από το ΔΗΚΟ μόνο ως φτηνός λαϊκισμός μπορεί να εκληφθεί.

Την ευθύνη της συνταγματικής νομιμότητας δεν την έχει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και οι νομοθέτες.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θα πρέπει να εξηγήσει γιατί άλλαξε τη θέση του από τον Απρίλη του 2014 όταν μαζί με τον ΔΗΣΥ έκριναν ότι η πρόταση ΑΚΕΛ – ΕΔΕΚ δεν θα έπρεπε να ψηφιστεί ενώ τώρα έκανε στροφή 180 μοιρών, ψηφίζοντας μάλιστα ένα αντισυνταγματικό νομοθέτημα;

Πότε έλεγε την αλήθεια στον κυπριακό λαό ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος; Όταν έλεγε ότι η γρηγορότερη έξοδος από το Μνημόνιο είναι η πιστή εφαρμογή του ή τώρα; Ποιοι μικροπολιτικοί και μικροκομματικοί λόγοι του επέβαλαν να αλλάξει άποψη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Είναι καιρός όλοι να σκεφτούν το καλό του τόπου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διότι αν δεν εκταμιευθεί η δόση θα είναι λόγω της αχρείαστης και εκ του περισσού ψήφισης νομοθετημάτων και όχι λόγω των αποφάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος δίνει μάχη για να αναχαιτίσει τις συνέπειες αποφάσεων που άλλοι έλαβαν.  
_______________