9/9/14

Ανυπόστατες οι πληροφορίες για δήθεν «τριτοκοσμική ζωή σε αχούρι» οικογένειας που διαμένει σε αποθήκη στην Ορμήδεια



Ανυπόστατες οι πληροφορίες για δήθεν «τριτοκοσμική ζωή σε αχούρι» οικογένειας που διαμένει σε αποθήκη στην Ορμήδεια


Αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Τριτοκοσμική ζωή σε αχούρι», το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι οι πληροφορίες που παρατίθενται από τον δημοσιογράφο για δήθεν άθλιες συνθήκες διαβίωσης οικογένειας σε αποθήκη στην Κοινότητα Ορμήδειας, είναι ανυπόστατες, με αποτέλεσμα να πληροφορείται λανθασμένα το κοινό και ως εκ τούτου να εξάγονται παραπλανητικά συμπεράσματα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνήθηκε χθες από το Υπουργείο Εσωτερικών, και διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

Το αναφερόμενο υποστατικό βρίσκεται σε δασική γη της Κοινότητας Ξυλοφάγου εντός της περιοχής των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και χρησιμοποιείτο παλαιότερα ως αποθήκη πυρομαχικών (Ex Ammunition Depot).

Σήμερα, στην εν λόγω αποθήκη λειτουργούν, αυθαίρετα, μηχανουργείο και βιοτεχνία ταπετσαρίας αυτοκινήτων. Το θέμα της επαγγελματικής χρήσης της αποθήκης, τυγχάνει χειρισμού από τις αρχές των Βάσεων, σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια Ξυλοφάγου και Ορμήδειας, καθώς και το Τμήμα Δασών.

Η οικογένεια από την Ορμήδεια στην οποία αναφέρεται ο δημοσιογράφος, λαμβάνει βοήθεια από το Γραφείο Ευημερίας και διαμένει σε ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Σε σχέση με την αναφορά στο ίδιο ρεπορτάζ για οικογένεια στο Αυγόρου (περιοχή Αγίου Κενδέα), που διαμένει σε καλύβα, αναφέρεται ότι πρόκειται για αυθαίρετη οικοδομή πάνω σε κρατική γη. Πρόκειται για τριμελή οικογένεια από την Αμμόχωστο, επίσης λήπτες δημοσίου βοηθήματος, που παλαιότερα διέμεναν σε κατοικία στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης Αυγόρου, την οποία πώλησαν. Για τον χώρο στον οποίο βρίσκεται η αυθαίρετη οικία, εκκρεμεί αίτηση εκμίσθωσης για την οποία πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τα προσωπικά δεδομένα της οικογένειας, έδωσε και οδηγίες για επίσπευση. Σημειώνεται τέλος ότι στη συγκεκριμένη οικογένεια προτάθηκε μετακίνηση σε ενοικιαζόμενη οικιστική μονάδα, με επιδότηση ενοικίου, αλλά οι ίδιοι, για δικούς τους λόγους, αρνήθηκαν να μεταστεγαστούν.

-------------------