10/9/14

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τα δύο βασικά νομοσχέδια της μεταρρύθμισης ολόκληρου του συστήματος υγείας της Κύπρου

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τα δύο βασικά νομοσχέδια
της μεταρρύθμισης ολόκληρου του συστήματος υγείας της Κύπρου


Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τα δύο βασικά νομοσχέδια της μεταρρύθμισης ολόκληρου του συστήματος υγείας της Κύπρου (βλ. σημερινά ανακοινωθέντα αρ. 5 και αρ. 6). Τα νομοσχέδια αφορούν στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής δήλωσε: «Προχωρούμε αποφασιστικά σε μεταρρύθμιση ολόκληρου του συστήματος υγείας της χώρας μας. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τις βασικές αρχές για την ανάπτυξη των νομοσχεδίων του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), και της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Επί των βασικών αυτών αρχών, ξεκινά από σήμερα δημόσιος διάλογος με όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις και εμπλεκομένους φορείς και εταίρους, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Οκτωβρίου και ως αποτέλεσμα θα έχει να αναπτυχθούν τα δύο αυτά νομοσχέδια. Τα νομοσχέδια θα κατατεθούν περί το τέλος Οκτωβρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων και αναμένεται να εγκριθούν στο τέλος Νοεμβρίου, αφού αποτελούν και μνημονιακές υποχρεώσεις».


_________________