27/9/14

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κασουλίδης συνέχισε στη Νέα Υόρκη τις διμερείς συναντήσεις κα συμμετείχε σε υπουργικές συνόδους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ.
Ο κ. Κασουλίδης συμμετείχε στη Διάσκεψη Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας καθώς και στο συντονιστικό Σώμα των οκτώ Υπουργών της Κοινοπολιτείας στο οποίο ο κ. Κασουλίδης είναι μέλος.
Εξάλλου, ο κ. Υπουργός παρέστη στην Υπουργική Συνάντηση που οργάνωσαν η Γαλλία και το Μεξικό για το περιορισμό του Βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γαλλίας και του Μεξικού για αποποίηση του δικαιώματος της αρνησικυρίας από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας σε περιπτώσεις μαζικών εγκλημάτων.
Ο κ. Κασουλίδης έλαβε επίσης μέρος στην σύνοδο για την ενίσχυση των διεθνών ειρηνευτικών επιχειρήσεων, μια πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Ρουάντα και του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Περαιτέρω, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, του Λιβάνου, των ΗΑΕ, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν και του Σαν Μαρίνο, ενώ συμμετείχε στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden.
Είχε, τέλος, τριμερή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αιγύπτου.