9/9/14

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο φιλανθρωπικό δείπνο εις μνήμη της Χλόης Καλλίδου

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη
στο φιλανθρωπικό δείπνο εις μνήμη της Χλόης Καλλίδου

Πανιερότατε,
Αγαπητοί μου Ανδρέα και Μαρία Καλλίδου,
Κυρίες και κύριοι,
Με ειλικρινή αισθήματα συγκίνησης αποδέχτηκα την πρόσκληση του ζεύγους Ανδρέα και Μαρίας Καλλίδου, να τεθεί υπό την αιγίδα μου η εξαιρετική αυτή εκδήλωση και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι απόψε μαζί σας, για να χαιρετίσω τη σημαντική ανθρωπιστική πρωτοβουλία που αναπτύσσετε, εις μνήμη της κόρης σας Χλόης, που τόσο άδικα και πρόωρα χάσατε, στα 14 μόλις χρόνια της.
Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στους γονείς της Χλόης Καλλίδου αλλά και για να στηρίξουμε το θεάρεστο έργο τους και να ανταποδώσουμε τη μεγαλοψυχία τους.
Πολλοί εκλεκτοί φίλοι και υποστηριχτές του έργου τους είναι εδώ για να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Τους καλωσορίζω και τους ευχαριστώ.
Μέσα από την οδύνη και το απλήρωτο κενό που ο αδόκητος θάνατος της Χλόης προκάλεσε, οι γονείς της βρίσκουν την ψυχική δύναμη και το σθένος να δώσουν ανακούφιση και ελπίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, αλλά και να θεμελιώσουν στόχους ζωής. Μέσα από την αλτρουιστική δράση σας, αγαπητή Μαρία και Ανδρέα, η Χλόη ζει και προσφέρει ζωή στους πάσχοντες από την ασθένεια που τόσο άδικα και απροσδόκητα σάς την έχει στερήσει. Έχετε επιλέξει τον πιο ανθρώπινο τρόπο για να κρατάτε ζωντανή και αιώνια τη μνήμη της.
Φέτος, τα έσοδα από το φιλανθρωπικό αυτό δείπνο, θα διατεθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και στον Παγκύπριο Αντιλευχαιμικό Σύνδεσμο «Ζωή», δυο αξιόλογους οργανισμούς που ασχολούνται με τη λευχαιμία και άλλες αιμοτολογικές παθήσεις.
Και οι δυο αυτοί οργανισμοί διακρίνονται για την εξαιρετική δράση τους και για τα άριστα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Οι ανάγκες τους είναι μεγάλες και συνεχείς και οι δικές μας υποχρεώσεις και οφειλές έναντι τους, δεδομένες.
Χρέος όλων μας είναι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τις δύσκολες αυτές προσπάθειες. Η αλληλεγγύη σε πάσχοντες συνανθρώπους μας στη δύσκολη περίοδο που δυστυχώς διανύουμε, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπληρώνει και ενισχύει το έργο της πολιτείας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Να δώσουμε το μήνυμα ότι ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και ως κοινωνία γενικότερα, είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
Τα ανθρωπιστικά και αλτρουιστικά αισθήματα όσων συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας του λαού μας, για το οποίο δικαιούμαστε πραγματικά να νιώθουμε περήφανοι.
Αγαπητοί Ανδρέα και Μαρία,
Σας συγχαίρω θερμά για τη δράση που αναπτύσσετε και εύχομαι οι στόχοι σας να ευοδωθούν πλήρως. Είμαι σίγουρος ότι η Χλόη θα ήταν υπερήφανη για τους γονείς της, και εκεί όπου βρίσκεται θα χαίρεται γιατί στη μνήμη της δίδετε ελπίδα, χαρά και ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο θεάρεστο έργο που επιτελείτε.