30/9/14

Συνάντηση στην Κύπρο εκπροσώπων ευρωπαίων φορέων για τα θέματα υλοποίησης έργων για τη βιώσιμη ενέργεια



Συνάντηση στην Κύπρο εκπροσώπων ευρωπαίων φορέων για τα θέματα υλοποίησης έργων για τη βιώσιμη ενέργεια

Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών φιλοξένησε εκπροσώπους από την Ευρώπη (Ενεργειακών Γραφείων, Τοπικών Αρχών και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων) για μία διήμερη συνάντηση στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2014, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου BEAST "Beyond Sustainable Energy Actions"το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη.
Ο βασικός στόχος του έργου BEASTγια την Κύπρο είναι να εντοπιστούν 3 έργα προτεραιότητας όπως προκύπτουν μέσα από τα Σχέδια Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια των τοπικών αρχών της Κύπρου και να υποστηριχτεί η υλοποίηση τους μέσω της παροχής τεχνικής βοήθειας, τη λεπτομερή ανάλυση τους και την αναζήτηση των διαθέσιμων δυνατοτήτων χρηματοδότηση τους.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερηςμέρας της συνάντησηςπραγματοποιήθηκεεπίσκεψη στοδημαρχείο του Στροβόλου όπου έγινεενημέρωσησχετικά με το σύστημακοινήςχρήσης ποδηλάτων. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μέτρα ενεργειακής αναβάθμισης του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου από το Δήμαρχο Δρ Λάζαρο Σαββίδη, ο οποίος επεξήγησε και τους ενεργειακούς στόχους του Δήμου που προκύπτουν από την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ). Λεπτομέρειες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου δόθηκαν από τον μελετητή Δρ Κυριάκο Τσιηφτέ.
Οι ευρωπαίοι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για επιτόπια επίσκεψη στους χώρους που γίνονται οι εργασίες για την ανέγερση του νέουδημαρχείουΛευκωσίας. Ο στόχοςαυτής της επίσκεψηςήταν η ανάλυση από την κυρία Αθηνά Παπαδοπούλου, των καλύτερων πρακτικώνπου θα εφαρμοστούν για την κατασκευήκτιρίου σχεδόνμηδενικήςκατανάλωσηςενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου www.beastproject.eu