10/9/14

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας σε δήλωση του βουλευτή κ. Καυκαλιά για ζητήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας σε δήλωση
του βουλευτή κ. Καυκαλιά για ζητήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Αναφορικά με τη γραπτή δήλωση του βουλευτή κ. Ανδρέα Καυκαλιά για τον αποκλεισμό μαθητών από κάποιους κλάδους της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Είναι γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από τους μαθητές για φοίτηση στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση. Η αυξητική αυτή τάση, ήταν ιδιαίτερα έντονη τα τελευταία δύο χρόνια. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού βλέποντας το πρόβλημα έχει προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίου δράσης για την επέκταση των υποδομών στην Τεχνική Εκπαίδευση και την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015. Για την επέκταση αυτή έχουν εξασφαλιστεί και οι απαιτούμενοι πόροι. Είναι γεγονός ότι κάποια παιδιά δεν θα ικανοποιηθούν την παρούσα σχολική χρονιά με την τοποθέτηση στον κλάδο που έχουν επιλέξει. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνονται στους ενδιαφερόμενους θέσεις σε άλλους κλάδους των Τεχνικών Σχολών. Είναι κατανοητό ότι η ανέγερση εργαστηριακών εγκαταστάσεων χρήζει κατάλληλης μελέτης και προγραμματισμού και δεν αποτελεί θέμα μερικών μόνο μηνών.
Το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα είναι κατά την επόμενη σχολική χρονιά σε θέση να προσφέρει σημαντικά αυξημένο αριθμό θέσεων σε κλάδους με μεγάλη ζήτηση ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.