28/8/14

Τελετή παράδοσης ημιφουσκωτών σκαφών από το ΚΣΕΔ για σκοπούς έρευνας και διάσωσης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Τελετή παράδοσης ημιφουσκωτών σκαφών από το ΚΣΕΔ
 για σκοπούς έρευνας και διάσωσης


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών, Άμυνας και Συγκοινωνιών και Έργων, τελετή παράδοσης δυο ημιφουσκωτών σκαφών από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), προς τον Δήμο Λάρνακας και τη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ. Η τελετή θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Λάρνακας.

Το ΚΣΕΔ, ως συντονιστικός φορέας του συστήματος Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, έθεσε ως πρώτιστο στόχο τις μηδενικές απώλειες ανθρωπίνων ζωών εξαιτίας ναυτικών ή/και αεροπορικών ατυχημάτων.

Από το έτος 2012 άρχισε να εφαρμόζεται, με πιστώσεις που διατίθενται από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και με χρηματοδότηση από την Ε.Ε, πρόγραμμα υποστήριξης των Κρατικών και εθελοντικών Ομάδων Έρευνας και Διάσωσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα διατεθούν τα δύο υπερσύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ημιφουσκωτά σκάφη στη Ναυαγοσωστική Μονάδα του Δήμου Λάρνακας, προκειμένου να καλύπτεται η ακτή του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας, και στη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ.


28/8/2014