29/8/14

Σχέδιο για Τοποθέτηση Άνεργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς

Σχέδιο για Τοποθέτηση Άνεργων Νέων Πτυχιούχων
για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς

Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Το Σχέδιο της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) για τοποθέτηση άνεργων νέων πτυχιούχων για απόκτηση εργασιακής πείρας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς (αριθμός Προγράμματος 234129) για το οποίο το Υπουργείο Παιδείας είχε ζητήσει να συμμετέχει με 400 άνεργους εκπαιδευτικούς, θα έχει ως νέα ημερομηνία έναρξης τις 22 Σεπτεμβρίου 2014 με ταυτόχρονη μετάθεση της ημερομηνίας λήξης του στις 20 Μαρτίου 2015. Αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τη ΑνΑΔ, γ ια λόγους που αφορούν την όσο το δυνατό πιο επιτυχημένη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και την ομαλότερη ένταξη των άνεργων νέων πτυχιούχων στο εν λόγω Πρόγραμμα.
Οι 256 εκπαιδευτικοί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που έχουν τελικά επιλεγεί από την ΑνΑΔ για να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας ( www .moec.gov .cy ), το αργότερο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2014, για το σχολείο (Δημοτικής ή Μέσης Εκπαίδευσης, ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία ανήκουν) της επαρχίας που έχουν επιλέξει στο οποίο θα τοποθετηθούν. Καταβάλλεται προσπάθεια για τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολεία που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και τα οποία βρίσκονται σε όσο το δυνατό πιο κοντινή απόσταση από το χώρο διαμονής τους.
Ενημέρωση για τα καθήκοντα των επιλεγέντων άνεργων νέων πτυχιούχων και άλλες γενικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, θα δοθούν σε συνάντηση που θα διευθετηθεί μεταξύ των εκπαιδευτικών και λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.
___________
29/8/2014