22/8/14

Έναρξη έκδοσης αδειών διαμονής νέου τύπου για υπηκόους τρίτων χωρών

Έναρξη έκδοσης αδειών διαμονής νέου τύπου
για υπηκόους τρίτων χωρών

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 25/8/2014, αρχίζει η έκδοση αδειών διαμονής ενιαίου τύπου για την κατηγορία των υπηκόων τρίτων χωρών που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν σε εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων, η πλειοψηφία των μετοχών των οποίων ανήκει σε υπηκόους τρίτων χωρών.
Η νέα άδεια διαμονής ενιαίου τύπου θα έχει τη μορφή κάρτας και θα φέρει τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου της (δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφία) καθώς και την υπογραφή του.
Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι όλοι οι υπήκοοι τρίτων χωρών της πιο πάνω κατηγορίας που έχουν υποβάλει αίτηση για απόκτηση ή ανανέωση άδειας διαμονής και η εξέτασή της εκκρεμεί, οφείλουν μέχρι τις 25/10/2014 να υποβάλουν στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης Συμπληρωματική Αίτηση και να καταβάλουν το πρόσθετο τέλος των 10 ευρώ (€10,00). Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί η Συμπληρωματική Αίτηση εντός της ταχθείσας προθεσμίας, η εκκρεμούσα αίτηση θα απορριφθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.
Νοείται ότι όλες οι άδειες διαμονής που έχουν ήδη εκδοθεί, παραμένουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους.
Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης www.moi.gov.cy/crmd (ελληνικά και αγγλικά).