15/7/14

Οι υποψήφιοι βαθμοφόροι παρακάθονται αύριο σε εξετάσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
Οι υποψήφιοι βαθμοφόροι παρακάθονται αύριο σε εξετάσεις



Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι αύριο Τετάρτη, διεξάγονται οι γραπτές εξετάσεις για την επιλογή Εφέδρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών (δοκίμων εφέδρων αξιωματικών, λοχιών και δεκανέων) της 2014 Β΄ΕΣΣΟ.
Οι εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στο Λύκειο και Γυμνάσιο Βεργίνας στη Λάρνακα, στο Λύκειο Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Πάφο και στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα, θα αρχίσουν το πρωί της Τετάρτης, στις 8 π.μ. και θα ολοκληρωθούν η ώρα 1μ.μ. Στις εξετάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν έκθεση ιδεών και δυο δοκίμια νοημοσύνης (μη λεκτικής σκέψης και λογικής σκέψης), δικαίωμα έχουν να παρακαθίσουν οι υποψήφιοι που έχουν επιτύχει στην αθλητική δοκιμασία η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (YEA) και Υπαξιωματικών θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Ιουλίου, πριν την έναρξη των εξετάσεων (7.30 π.μ.), στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού», στην Αθαλάσσα, η διαδικασία κλήρωσης του θέματος γραπτής δοκιμασίας στην Έκθεση Ιδεών. Η κλήρωση του θέματος θα γίνει παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία επιλογής των Υποψηφίων Βαθμοφόρων, την όλη ευθύνη για τη διόρθωση, βαθμολόγηση, αναβαθμολόγηση και αποκάλυψη των ονομάτων της έκθεσης ιδεών και των δοκιμίων νοημοσύνης έχει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο τελικός πίνακας με τη σειρά επιτυχίας καταρτίζεται με ευθύνη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εφαρμοζόμενη διαδικασία είναι αυτή που ακολουθείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στις εξετάσεις για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα επιδοθούν από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου στον Υπουργό Άμυνας την Τρίτη 22 Ιουλίου, στις 9.00 π.μ. στο γραφείο του, στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, και ακολούθως θα γνωστοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους.
Στην κλήρωση, καθώς και στην επίδοση των τελικών αποτελεσμάτων, προσκλήθηκαν να παραστούν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

14/07/2014