18/7/14

Η Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

Η Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή
 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας


Στο περιθώριο της πρώτης ημέρας των εργασιών της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξάγεται στο Μιλάνο στις 17 και 18 Ιουλίου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε χθες συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) κ. Guy Ryder, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα σημαντικά θέματα που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και για τα οποία θα συνεχίσει η τεχνική βοήθεια και στήριξη από το ILO προς την Κύπρο. Τέτοια θέματα είναι η αδήλωτη εργασία, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, η ανεργία των νέων και άλλα.  

Η κα Υπουργός ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη βοήθεια που ο οργανισμός παρείχε στην Κύπρο και ειδικότερα στο Υπουργείο Εργασίας, που είναι πολύ σημαντική σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής επιβεβαίωσε ότι το ILO θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Υπουργείου και ότι ο ίδιος προτίθεται να επισκεφθεί την Κύπρο τον Σεπτέμβριο με σκοπό να ενισχυθεί ακόμα περαιτέρω η συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.