18/7/14

Υπογραφή συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη διενέργεια μελέτης για τον εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα

Υπογραφή συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη διενέργεια μελέτης
για τον εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα


Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης αποτελεί τόσο διακηρυγμένη κυβερνητική προτεραιότητα όσο και υποχρέωση που πηγάζει από το Μνημόνιο Συναντίληψης με την Τρόικα, το οποίο προβλέπει τη διεξαγωγή μελετών από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε σήμερα στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β.), με την οποία ο εξειδικευμένος δημόσιος οργανισμός του Η.Β., National School of Government International (UK NSGI), θα προσφέρει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του για τη μελέτη αναδιάρθρωσης των Υπουργείων Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών.

Η συνεργασία αυτή εδράζεται στην προηγούμενη επιτυχημένη συνεργασία των δύο χωρών και του UK NSGI για τη μελέτη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη και θεμάτων διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού της δημόσιας υπηρεσίας και εκπορεύεται από το Κοινό Ανακοινωθέν της 15ης Ιανουαρίου 2014 μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης και την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εκπροσώπησε ο εξοχότατος Ύπατος Αρμοστής κ. Matthew Kidd.

--------------------