24/6/14

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΑΗΙF και ομάδα φοιτητών της ομογένειας στις ΗΠΑ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συναντήθηκε
με τον Πρόεδρο του ΑΗΙF και ομάδα φοιτητών της ομογένειας στις ΗΠΑ


Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς και ο νέος γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου στην περιοχή ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο και Γενικό Διοικητικό του American Hellenic Institute (AHI) κ. Νίκο Λαρυγγάκη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία ομάδας φοιτητών της ομογένειας στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο στο πλαίσιο ετήσιας εκπαιδευτικής επίσκεψης που διοργανώνει το American Hellenic Institute Foundation (ΑΗΙF), ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενημέρωσε για το Κυπριακό, την οικονομία, για θέματα ενέργειας, ενώ αναφέρθηκε στο αναβαθμισμένο αμερικανικό ενδιαφέρον για την Κύπρο στο πλαίσιο της αναγνώρισης του νέου ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή, υπό το φως και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ουκρανία.

Τονίστηκε, επίσης, η μεγάλη σημασία της συμβολής των Ελλήνων της διασποράς στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Ο κ. Λαρυγγάκης διαβεβαίωσε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τη συνεχή στήριξη που παρέχει η ομογένεια στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού και επιβεβαίωσε το αυξημένο αμερικανικό ενδιαφέρον για την Κύπρο, καθώς και το γεγονός ότι η Κύπρος για τις ΗΠΑ αποτελεί ένα στρατηγικό εταίρο.

____________