24/6/14

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία Επιτροπής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία Επιτροπής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου


Ο Πρόεδρος κ. Σοφοκλής Φυττής και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, είχαν σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Θρησκευτικών Οργανώσεων και Εθνικών Μειονοτήτων του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Στη συνάντηση μετείχαν από κυπριακής πλευράς οι βουλευτές, κ. Ρίκος Μαππουρίδης, ΔΗΣΥ, κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, ΑΚΕΛ, κ. Πανίκος Σταυριανός, ΑΚΕΛ και κα Ρούλλα Μαυρονικόλα, ΕΔΕΚ. Από ρουμανικής πλευράς στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής, κα Tamara Dorina Ciofu και κ. Tudor Ciuhodaru, ο Γραμματέας, κ. Ioan Sorin Roman, καθώς και το Μέλος της Επιτροπής, κ. Mircea Lubanovici. Στη συνάντηση, παρών ήταν επίσης ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Κύπρο, κ. Ion Pascu.

Ο κ. Φυττής, αφού καλωσόρισε τη ρουμανική αντιπροσωπεία, προέβη σε ενημέρωση γύρω από τις αρμοδιότητες και το έργο που επιτελεί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών. Τόσο ο κ. Φυττής όσο και τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών συνεπεία της Τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Τα μέλη της ρουμανικής αντιπροσωπείας, επαναβεβαίωσαν τη σταθερή στήριξη της χώρας τους στον αγώνα του κυπριακού λαού.

Τέλος, διαπιστώθηκε εκατέρωθεν σύμπτωση απόψεων σε θέματα που συζητήθηκαν και διατυπώθηκε η βούληση για περαιτέρω συνεργασία των δύο επιτροπών σε θέματα της αρμοδιότητας τους.

____________