24/6/14

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπία θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπία θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση
της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας


Αναχωρεί αύριο για τη Μόσχα τριμελής αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων για να συμμετάσχει στην 21η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), η οποία θα λάβει χώρα στις 25 – 30 Ιουνίου 2014. Στην αντιπροσωπία συμμετέχουν οι βουλευτές, κ.κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, Άγγελος Βότσης και Γιώργος Βαρνάβα. Τους συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γεωργία Νεοφύτου.

Το κεντρικό θέμα στη Συνέλευση είναι «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία: αξίες και έννοιες». Στο πλαίσιο της 21ης Γενικής Συνέλευσης θα υπογραφεί, σε ειδική τελετή, Διακήρυξη από τους Υπουργούς Πολιτισμού των χωρών μελών της ΔΣΟ, η οποία, μεταξύ άλλων, θα δηλώνει τη στήριξη των Υπουργών στο έργο της Συνέλευσης. Οι Σύνεδροι θα έχουν, εξάλλου, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έναρξη του 3ου Διεθνούς Κοινοβουλευτικού Φόρουμ με θέμα «Νέες πτυχές κοινοβουλευτικού διαλόγου σήμερα», που διοργανώνει στις 26 Ιουνίου η Ρωσική Κρατική Δούμα. Εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων στο εν λόγω Φόρουμ θα είναι ο κ. Γιώργος Βαρνάβα.

Την έναρξη της 21ης Γενικής Συνέλευσης θα χαιρετήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας κ. Sergey Naryshkin και θα αναγνωστούν μηνύματα Προέδρων Κοινοβουλίων, μεταξύ των οποίων και μήνυμα του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Αναμένονται επίσης μηνύματα προκαθήμενων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Κατά την εναρκτήρια τελετή θα απονεμηθούν, εξάλλου, βραβεία, στους διακριθέντες συγγραφείς που έλαβαν μέρος στον Διεθνή Επιστημονικό Διαγωνισμό Δοκιμίου που είχε πέρυσι προκηρύξει η ΔΣΟ.
_____________