6/6/14

Το Τμήμα Γεωργίας διοργανώνει ομαδική εκστρατεία για καταπολέμηση της ποντίκας σε χαρουποπεριοχές της επαρχίας Λάρνακας



Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος σας πληροφορεί ότι το προσεχές Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014, θα πραγματοποιηθεί ομαδική εκστρατεία καταπολέμησης της ποντίκας σε χαρουποπεριοχές των κοινοτήτων και δήμων της επαρχίας Λάρνακας.


Οι περιοχές που θα καλυφθούν είναι: Ζύγι, Καλαβασός, Ψεματισμένος, Άγιος Θεόδωρος, Χοιροκιτία, Σκαρίνου, Κάτω Λεύκαρα, Λεύκαρα, Βαβατσινιά, Λάγια, Βάβλα, Κοφίνου, Αλαμινός, Αλεθρικό, Μαζωτός, Αγγλισίδες, Αναφωτία, Κιβισίλι και Μαρί.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί υπό τον συντονισμό του Τμήματος Γεωργίας σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές των εμπλεκομένων κοινοτήτων / δήμων και την Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής (ΚΟΚ & ΔΑΖ) – Τμήμα Λάρνακας. Στην εκστρατεία θα αξιοποιηθεί ο εθελοντισμός από τους κατοίκους των κοινοτήτων / δήμων και τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Σημείο έναρξης της εκστρατείας θα αποτελέσουν τα Κοινοτικά Συμβούλια και οι Δήμοι των εμπλεκόμενων τοπικών Αρχών ή άλλοι καθορισμένοι χώροι, στις 7 π.μ.

Ο χώρος κάλυψης είναι οι χαρουποπεριοχές των πιο πάνω περιοχών και χωρίζεται σε περιφέρειες που αποτελούνται περίπου από τρεις – τέσσερις δήμους ή κοινότητες. Σε κάθε περιφέρεια, η εκστρατεία συντονίζεται και εποπτεύεται από προσωπικό του Τμήματος Γεωργίας σε συνεργασία με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και των κυνηγετικών συλλόγων.

Οι ποσότητες ποντικοδολώματος που θα απαιτηθούν για την εν λόγω εκστρατεία θα παραχωρηθούν από το Τμήμα Γεωργίας.
Οι σταθμοί δολώσεως θα κατασκευαστούν και θα παραχωρηθούν για τους σκοπούς της εκστρατείας από τα Κοινοτικά Συμβούλια και τους Δήμους, καθώς και από τους τοπικούς κυνηγετικούς συλλόγους της ΚΟΚ & ΔΑΖ. Το Τμήμα Γεωργίας θα παραχωρήσει 100 σταθμούς δολώσεως ανά κοινότητα / δήμο και θα καλύψει εξ ολοκλήρου τις αναγκαίες ποσότητες σε τρωκτικοκτόνο δόλωμα.

Στα σημεία συνάντησης, οι υπεύθυνοι των συνεργείων θα δώσουν τις τελικές οδηγίες για την ορθή χρήση και εφαρμογή του τρωκτικοκτόνου δολώματος και θα επισημάνουν τους οποιουσδήποτε κινδύνους προς τους εθελοντές.

__________________

6 Ιουνίου, 2014