6/6/14

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.


Μετά τη συνάντηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Jean-Marc Peterschmitt σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Τράπεζα αρχίζει εργασίες στην Κύπρο, ύστερα από σχετική απόφαση των μετόχων της που λήφθηκε στη Βαρσοβία πριν από τρεις εβδομάδες.

Πρόσθεσε ότι η Τράπεζα επιθυμεί να αρχίσει τις εργασίες της το συντομότερο δυνατόν και σημείωσε ότι έχει διοριστεί ως Υπεύθυνος της Τράπεζας στην Κύπρο ο κ. Libor Krkoska.

«Επιθυμούμε να υλοποιήσουμε την προτεραιότητα μας, η οποία είναι επικεντρωμένη στον ιδιωτικό τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον χρηματοπιστωτικό και τον εταιρικό τομέα», είπε ο κ. Peterschmitt, προσθέτοντας ότι «είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από όσα έχουμε δει αυτή τη βδομάδα. Υπήρξε πολλή πρόοδος. Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση είναι στον σωστό δρόμο σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα μεταρρύθμισης, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα που αποτελούν πρόκληση. Η κινητοποίηση επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα θα είναι ο κύριος μας στόχος και ελπίζουμε να διαδραματίσουμε ένα ρόλο στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης στην οικονομία εδώ», κατέληξε.
______________