12/6/14

Ελάτε να διασκεδάσετε μαζί μας στο Φεστιβάλ Δρόμου για την Ημέρα της Ευρώπης!



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει φεστιβάλ για τον εορτασμό της 9 ης Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης - στις 14 Ιουνίου 2014 μεταξύ 13:00-20:00 στη Λεωφόρο Mehmet Αkif (D ereboyu ) στο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας.


Το φεστιβάλ θα είναι μια μεγάλη γιορτή επί ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Η εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, τους νέους Ευρωπαίους, καθώς αυτοί αποτελούν το μέλλον της Ευρώπης. Ένας επιπρόσθετος στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει τους Τουρκοκύπριους πιο κοντά στην ΕΕ με την ανάδειξη των έργων που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Στα διάφορα περίπτερα που θα στηθούν στα πλαίσια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν πληροφορίες για την ΕΕ και τις εργασίες που εκτελούνται προς όφελος της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Το φεστιβάλ θα συμπεριλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, όπως προβολή ταινίας, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, συναυλίες ροκ μουσικής, παιδικές δραστηριότητες και τελετή απονομής βραβείων για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Τι σημαίνει η Ευρώπη για μένα».
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

13:00-14:30 — Συναυλία Karma

14:30-15:30 — Εισαγωγικές ομιλίες
  Τελετή απονομής βραβείων διαγωνισμού ζωγραφικής
  Παιδική χορωδία LTB

15:30-17:30 — Ορχήστρα LTB

15:30-17:00 — Caf é Europe - H νεολαία συζητά για την Ευρώπη
  Χώρος διεξαγωγής: Califorian Gold

17:30-19:00 — Συναυλία Eril Cambaz

17:30-19:30 — Προβολή της ταινίας " L auberge Espagnole "
  Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο τεχνών & πολιτισμού Α rabahmet

19:30-00:20 —  Συναυλία F ikri Karayel

Καλούνται οι εκπρόσωποι του κυπριακού τύπου να καλύψουν ειδησεογραφικά την εκδήλωση .
 
Πρόσωπο επικοινωνίας για το φεστιβάλ της Ημέρας της Ευρώπης είναι η κα Caroline Enegren ( Caroline. Enegren@ec.europa .eu ).