24/6/14

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη δημόσια διαβούλευση πολιτειακών αξιωματούχων με τους πολίτες


Ολοκληρώθηκε η δεύτερη θεσμοθετημένη από το Υπουργικό Συμβούλιο, δημόσια διαβούλευση των πολιτειακών αξιωματούχων με τους πολίτες, την οποία διοργάνωσε το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.


Στο πλαίσιο της δεύτερης δημόσιας διαβούλευσης πραγματοποιήθηκαν συνολικά δεκατέσσερις δημόσιες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, Υπουργών και Προέδρων Διοικητικών Συμβουλίων.

Στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν οργανωμένα σύνολα, η τοπική αυτοδιοίκηση, μαθητές, στρατεύσιμοι, φοιτητές, νέοι και ανένταχτοι πολίτες, σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών και ομάδων στόχου. Το σύνολο των συμπολιτών μας που έλαβαν μέρος στις δεκατέσσερις δημόσιες διαβουλεύσεις ξεπέρασαν τους 750.

Οι πολιτειακοί αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στον πολίτη και να ακούσουν τις απόψεις και εισηγήσεις τους επί συγκεκριμένων ζητημάτων και μέτρων έτσι ώστε το κράτος να μπορεί να διαμορφώνει ολοκληρωμένη άποψη για τη χάραξη πολιτικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στη διαβούλευση σε συνάντησή του με πέραν των 150 ανένταχτων πολιτών.

Η ενθάρρυνση του ενεργού πολίτη να συμμετάσχει στις δημόσιες διαβουλεύσεις και ειδικότερα των νέων αποτελεί σημαντικό πυλώνα πολιτικής της Κυβέρνησης. Στόχος της Κυβέρνησης είναι ο πολίτης να έχει ενεργό συμμετοχή στον εκσυγχρονισμό του κράτους αλλά και της κοινωνίας. Η ενθάρρυνση των πολιτών για συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι συμβάλλει στην ενδυνάμωση της συμμετοχικής δημοκρατίας και ενισχύει το ίδιο το κράτος.
______________