4/6/14

Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λεωφόρος Βύρωνος 30, Λευκωσία

ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ;
 
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο έχει την χαρά να σας προσκαλέσει σε μια διεθνή ημερίδα με θέμα "Πράσινη Φορολογική Μεταρρύθμιση σε καιρούς οικονομικής κρίσης: Ποιες είναι οι προοπτικές;"
 
Η διάσκεψη θα λάβει χώρα
 
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014
 
08.30 – 14.30
 
Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Λεωφόρος Βύρωνος 30, Λευκωσία
 
Η ημερίδα διεξάγεται σε μια στιγμή που οι περισσότερες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναζητούν έσοδα για να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα. Οι περιβαλλοντικοί φόροι μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην αποτελεσματική δημοσιονομική εξυγίανση. Το μεγαλύτερο μέρος των δημοσίων εσόδων των Ευρωπαϊκών κρατών προέρχεται από τη φορολόγηση της εργασίας και του εισοδήματος ενώ δραστηριότητες που ρυπαίνουν το περιβάλλον ή ξοδεύουν σπάνιους φυσικούς πόρους αποτελούν μικρό μόνο μέρος των δημοσίων εσόδων. Ποικίλα οικονομικά μέτρα μπορούν να στοχεύσουν τις περιβαλλοντικά ζημιογόνες δραστηριότητες: φόροι στις εκπομπές άνθρακα, εμπορία εκπομπών ρύπων, χρεώσεις στη χρήση νερού ανάλογα με τη σπανιότητα των υδατικών πόρων, επιβαρύνσεις ανάλογα με την ποσότητα των παραγομένων απορριμμάτων, διόδια στις πόλεις σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής κλπ.
 
Την ημερίδα θα χαιρετήσουν οι κκ. Νίκος Κουγιάλης, Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος , Χριστόφορος Πισσαρίδης, Καθηγητής, Πρόεδρος Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας και Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο .
 
Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται ο Hans Eichel , τέως Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ο Nico Heslop, Επικεφαλής του Τμήματος Ενεργειακών και Κλιματικών Φόρων, Υπουργείο Οικονομικών ( HM Treasury), Ηνωμένο Βασίλειο . Το πλήρες προγράμμα της διάσκεψης επισυνάπτεται.
 
 
Η ημερίδα διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Jean Monnet “Η Ευρωπαϊκή Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Πολιτική σε Σταυροδρόμι”
 
Αρμόδιος επικοινωνίας
 
+357 22 817 576