24/6/14

Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013

Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013


Η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης   (ΓΔ ΕΠΣΑ), ως Διαχειριστική Αρχή των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής, διοργανώνει την Τετάρτη, 25 Ιουνίου στις 10:00 π.μ. σε αίθουσα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Πάνος Σολομωνίδης» , την 8η ετήσια Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» και «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή», που συγχρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013. Τα δύο αυτά Προγράμματα έχουν συνολικό προϋπολογισμό €720εκ., εκ των οποίων τα €612εκ. αποτελούν κοινοτική συνεισφορά.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των οικονομικών και κοινωνικών εταίρων και αντιπροσωπευτικών μη κυβερνητικών οργανώσεων. Στην Επιτροπή συμμετέχουν επίσης, με συμβουλευτικό χαρακτήρα αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βασικός ρόλος της Επιτροπής είναι η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ. Πρωταρχικός στόχος της εν λόγω Συνεδρίας θα είναι η αξιολόγηση της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στην υλοποίηση του κάθε προγράμματος και η έγκριση των Ετήσιων Εκθέσεων Εκτέλεσης των Προγραμμάτων για το έτος 2013.
 
Τέλος, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου που αφορά στην «Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην ισότητα των φύλων, στην ισότητα ευκαιριών πρόσβασης για όλους και στην ισότητα ευκαιριών πρόσβασης για άτομα με αναπηρίες».

Στη Συνεδρία θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης ο κ. Γιώργος Γεωργίου και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.