6/5/14

Επιχείρηση Διάσωσης από Ρωσικό Πολεμικό Πλοίο



Επιχείρηση  Διάσωσης από Ρωσικό Πολεμικό Πλοίο


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) σήμερα, στις 07:30 π.μ., μετά από πληροφορία που έλαβε για τραυματισμό μέλους του πληρώματος στο Ρωσικό πολεμικό πλοίο «VICE ADMIRAL KULAKOV», αλλά και μετά από αίτημα της Ρωσικής Πρεσβείας, σχεδίασε και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης Διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νότια Ακρωτηρίου Λεμεσού.

Ο τραυματίας υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική  κάκωση και κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο. Η αεροδιακομιδή ανατέθηκε στο  ελικόπτερο (Ε/Π) «ΙΑΣΩΝ» της Αστυνομίας με τη συνοδεία έμπειρων νοσηλευτών των Ιατρικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. Παράλληλα, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ», ενημερώθηκε και τέθηκε σε ετοιμότητα το Υπουργείο Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Η επιχείρηση έληξε στις 08.40 π.μ. με την παράδοση του τραυματία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λεμεσού. Η κατάσταση του τραυματία χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας μέσω του οποίου ενημερώθηκε η επίσημα η Ρωσική Πρεσβεία.