16/5/14

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε
με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών


Το θέμα του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) ολοκληρώνεται σήμερα, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής μετά από συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών, υπό τον πρόεδρο της κ. Γιώργο Λιλλήκα. Την ίδια στιγμή κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους εταίρους για την επίτευξη των στόχων για την εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν του ΓεΣΥ και των μεταρρυθμίσεων ούτως ώστε ο πολίτης να έχει αυτό που δικαιούται, υψηλής ποιότητας υγεία για όλους τους πολίτες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του, ο κ. Πατσαλής ανέφερε πως «ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση όπου πέραν της ενημέρωσης συζητήσαμε τα επόμενα βήματα, συζητήσαμε τα πάρα πολύ σημαντικά θέματα της υγείας, τους σχεδιασμούς για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας και των μεταρρυθμίσεων».

Ερωτηθείς πότε κλείνει το θέμα του ΓεΣΥ με την Τρόικα, ο κ. Πατσαλής είπε «νομίζω σήμερα ολοκληρώνεται».

Από πλευράς του ο κ. Λιλλήκας είπε: «Ως Συμμαχία Πολιτών υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή του ΓεΣΥ γιατί πιστεύουμε ότι, παρά τα όποια πιθανά ενδεχόμενα προβλήματα μπορεί να προκύψουν εάν δεν προχωρήσουμε στην εφαρμογή του κατά φάσεις, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Αυτή είναι η δική μας φιλοσοφία. Θεωρούμε την υγεία ως το ύψιστο αγαθό για τον κάθε πολίτη αλλά και την ύψιστη προτεραιότητα της κάθε δημοκρατικής πολιτείας προς τους πολίτες της».



Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την παραγωγική συνάντηση και την ολοκληρωμένη ενημέρωση που έτυχε, εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας πως «σε πολύ μεγάλο βαθμό είμαστε ικανοποιημένοι από αυτά που ακούσαμε από τον Υπουργό και θα αναμένουμε να δούμε κι όταν θα καταλήξουν με την Τρόικα και θα συνεχίσουμε αυτό τον διάλογο».

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που τον ικανοποίησε, είπε πως «το γεγονός ότι προχωρά ο Υπουργός με την εφαρμογή του ΓεΣΥ ως είναι σήμερα, παρά το ότι θα κρατήσει ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μελέτης για το ασφαλιστικό και θα προχωρήσει εφαρμόζοντας το ΓεΣΥ όπως έχει σχεδιαστεί κατά φάσεις, αυτό μας ικανοποιεί».

«Εάν όλα αυτά που μας είπε ο Υπουργός και δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω, προχωρήσουν όπως μας τα παρουσίασε με τις φάσεις που μας τα παρουσίασε και τις αρχές που συζητήσαμε, τότε ναι, είμαστε ικανοποιημένοι και θα τον στηρίξουμε προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας.

_________________