2/4/14

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και βουλευτές του κόμματος μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας



Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και με βουλευτές του κόμματος, μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας είχε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Φίλιππος Πατσαλής.


Σε δηλώσεις του ο δρ Πατσαλής ανέφερε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το ΓεΣΥ και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στα νοσηλευτήρια.

«Μιλήσαμε για το μεγάλο θέμα του ΓεΣΥ, το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό και απαιτεί τη συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε, ιδιαίτερα μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί τα οποία αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση» σημείωσε ο κ. Υπουργός.

Τόνισε δε ότι η εφαρμογή του αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Ανέφερε τέλος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις τόσο με τον ΔΗΣΥ όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΔΗΣΥ κα Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι τα θέματα της προσβασιμότητας των ασθενών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αποτελούν προτεραιότητα για τον ΔΗΣΥ.

Χαιρέτισε παράλληλα το γεγονός ότι, με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι οι πολιτικές του Υπουργείου θα είναι ανθρωποκεντρικές, με έμφαση στη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών. «Θεωρώ ότι αυτό το ανθρωποκεντρικό στοιχείο θα πρέπει να είναι, και είναι, το στίγμα της προσέγγισης όλων των θεμάτων που αφορούν την υγεία» κατέληξε η κα Κυριακίδου.

--------------------