28/4/14

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ



Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ


Ο λαός γνωρίζει ποιοι τον οδήγησαν στη χειρότερη οικονομική τραγωδία που βιώνει από καταβολής της η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το ΑΚΕΛ αντί να προβεί σε αυτοκριτική της καταστροφικής διακυβέρνησής του κατηγορεί αυτούς που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της αποτροπής της χρεοκοπίας της χώρας, πραγματικά στο πάρα ένα.

Τα όποια διαπραγματευτικά χαρτιά για καλύτερους όρους μνημονιακής στήριξης της οικονομίας και των τραπεζών τα είχε στα χέρια της η Κυβέρνηση Χριστόφια-ΑΚΕΛ, η οποία κάλεσε αυτή την Τρόικα στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2012, και τα οποία με την ατολμία και τις εμμονές της εξανέμισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνειδητά και για αποτροπή περαιτέρω αχρείαστων εσωτερικών αντιπαραθέσεων, αποφεύγει συστηματικά να αναφέρεται στο επί ποίας διακυβέρνησης βρέθηκε η χώρα για τρία χρόνια εκτός αγορών, δεχόμενη 22 συνολικά υποβαθμίσεις από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ενώ η ανεργία είχε εκτοξευθεί από το 3% στο 15%. Όπως, επίσης, συστηματικά αποφεύγει να αποδώσει τις όποιες ευθύνες σε όσους επέτρεψαν να εκτοξευθεί ο ELA στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα η χώρα να φτάσει στο χείλος της άτακτης χρεοκοπίας.

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να ήταν και για τον ίδιο ανεπιθύμητες και επώδυνες, αλλά είναι αυτές που επιβάλλονταν να ληφθούν και οδηγούν αργά αλλά σταθερά την Κύπρο σε πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και στην επάνοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές, κάτι που θα σηματοδοτήσει και την έξοδο από το μνημόνιο.

Οι συνεχείς αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, η αλλαγή κλίματος στο διεθνή Τύπο και η δραματική μείωση των αποδόσεων των κυπριακών ομολόγων δείχνουν ότι ακολουθείται η ορθή πορεία.
________________