7/4/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη Γραμματεία της Συμμαχίας Πολιτών






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Γραμματεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Λιλλήκα.



Μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι ο Πρόεδρος τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και αντηλλάγησαν απόψεις, και πρόσθεσε ότι η πληροφόρηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνάδει με τα όσα έχουν δημοσιευτεί στα ΜΜΕ.

«Δεν μας εξέπληξε η τουρκική αδιαλλαξία, για εμάς ήταν αναμενόμενη. Θα υποβάλουμε γραπτώς τις απόψεις μας στον Πρόεδρο», ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι «ως Συμμαχία Πολιτών δεν μας αρκεί να ενημερωνόμαστε μόνο για τις εξελίξεις. Θέλουμε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση πολιτικής για να συμβάλουμε και εμείς στον αγώνα μας για μια λύση που θα ανατρέπει τα κατοχικά δεδομένα». Είπε, επίσης, ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της συμμετοχής της Συμμαχίας Πολιτών στο Εθνικό Συμβούλιο.  

Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε ότι μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα θα έπρεπε ήδη να προσκληθεί η Συμμαχία Πολιτών στο Εθνικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε ότι εναπόκειται στους πολίτες να αποφασίσουν να στείλουν τη Συμμαχία στο Εθνικό Συμβούλιο και ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Επισήμανε ακόμη ότι η Συμμαχία Πολιτών υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με την απογευματινή συνάντηση του με τον Επίτροπο Διεύρυνσης κ. Στέφαν Φούλε και ότι θα πρέπει να αποσυρθεί οριστικά ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει επίσης, «η Διεύθυνση Διεύρυνσης να πάψει να ασχολείται με οτιδήποτε αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος και όχι υπό ένταξη χώρα».

Είπε ακόμη ότι είναι αναγκαία και χρήσιμη η συμμετοχή της ΕΕ στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι αυτή η συμμετοχή θα πρέπει να προέρχεται από τη Νομική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και όχι της Κομισιόν.

--------------------