8/4/14

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ




Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από Τουρκοκύπριους υποψήφιους φοιτητές/φοιτήτριες, απόφοιτους εξατάξιας Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης, για να φοιτήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2014 στα προπτυχιακά προγράμματά του.



Σημειώνεται ότι για τα πλείστα προγράμματα σπουδών απαιτείται η πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας. Για το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών η γνώση της ελληνικής γλώσσας απαιτείται για τα προαπαιτούμενα μαθήματα εκτός της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς και σε μαθήματα της κατεύθυνσης Μεταφραστικών Σπουδών εντός του Τμήματος. Για το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών απαιτείται από τους υποψηφίους βασική γνώση της ελληνικής γλώσσας, ενώ για το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών η πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν είναι απαραίτητη.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως υποβάλουν επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με τα  σχετικά πιστοποιητικά (απολυτήριο εξατάξιας Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης, πιστοποιητικό γνώσης ελληνικής γλώσσας), στην ΥΣΦΜ, (Γραφείο Εξυπηρέτησης) στην Πανεπιστημιούπολη Κτίριο Συμβουλίου – Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, από τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014 μέχρι και την Τετάρτη,  30 Απριλίου 2014.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα αξιολογηθούν από τα αντίστοιχα ακαδημαϊκά Τμήματα και μετά το αρμόδιο Τμήμα θα υποβάλει σε ειδικές γραπτές ή προφορικές εξετάσεις τους υποψήφιους. Αναμένεται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να ενημερωθούν γύρω στις αρχές Ιουνίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στο τηλέφωνο 22894021 ή 22894039 ή μέσω e-mail στο ustudies@ucy.ac.cy .



Τέλος ανακοίνωσης