6/4/14

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη





Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Χρήστου Στυλιανίδη


Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη απέδειξε σε αυτόν τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, όπου διέσωσε τη χώρα από την άτακτη χρεοκοπία, ότι χειρίζεται τα θέματα της οικονομίας με ύψιστη υπευθυνότητα και μακριά από καταστροφικούς λαϊκισμούς. Αποφεύγοντας ταυτόχρονα αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος που αναντίλεκτα οδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική τραγωδία.

 Το θέμα της κύριας κατοικίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και ζήτημα μεγίστης ευαισθησίας για την Κυβέρνηση και η αντιμετώπισή του γίνεται με συναίσθηση ιστορικής ευθύνης τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και προς τη λαβωμένη οικονομία μας, έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε αποφάσεις να μην επιφέρουν μεγαλύτερα και ενδεχομένως μη αναστρέψιμα προβλήματα τόσο στην οικονομία όσο και στο κοινωνικά ευαίσθητο θέμα της κύριας κατοικίας.

Για αυτό καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε με σύνεση και συναίνεση το θέμα αυτό, μακριά από λαϊκισμούς που ενδεχομένως να εξυπηρετήσουν πρόσκαιρες μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες.

Υπάρχει χρόνος να αντιμετωπιστεί σωστά, αποτελεσματικά και με κοινωνική ευαισθησία το θέμα της κύριας κατοικίας. Και μάλιστα το αποτέλεσμα της νομοθετικής ρύθμισης να είναι ταυτόχρονα επωφελές και για τους πολίτες και για την προοπτική της οικονομίας ως συνόλου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι βεβιασμένες και μη καλά μελετημένες ενέργειες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε λάθη που θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και θα καταστρέψουν την ίδια τη δυνατότητα προφύλαξης της κύριας κατοικίας.
---------------------