7/3/14

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δουβλίνο


Το ουσιαστικό περιεχόμενο της σημερινής συνομιλίας με την Καγκελάριο της Γερμανίας θα μετουσιωθεί σε ένα αποτέλεσμα κατά την επίσκεψή μου στο Βερολίνο τον ερχόμενο Μάιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΕΛΚ, στο Δουβλίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εκφράζω την απόλυτη ευαρέσκεια μου διότι στο μανιφέστο για τις ευρωεκλογές του επόμενου Μαϊου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συμπεριέλαβε τη μοναδική αναφορά σε συγκεκριμένη χώρα (την Κύπρο), πέραν της Ουκρανίας, αναφορά για τη λύση του κυπριακού προβλήματος και τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν αυτή τη λύση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΛΚ συμπαραστέκεται αλλά η συνέχεια αυτής της συμπαράστασης, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη ώρα προσθέτει σημαντικά στις όλες προσπάθειες που καταβάλλουμε προκειμένου να πετύχουμε το συντομότερο μια λύση».
Αναφερόμενος στη σημερινή του συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η συνάντηση στόχο είχε να προετοιμάσει την επίσκεψή μου στο Βερολίνο στις 6 Μαϊου. Η συνάντηση με την κα Μέρκελ έγινε μέσα σε ένα θερμότατο και παραγωγικό κλίμα. Συζητήσαμε πολλά και διάφορα και μεταξύ αυτών, (η κα Μέρκελ) ενδιαφέρθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου και ιδιαίτερα για το πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ανεργίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής της σημερινής συνομιλίας θα μετουσιωθεί σε ένα αποτέλεσμα κατά την επίσκεψή μου στη Γερμανία», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.