6/2/14

Συνάντηση υπερεσιακών Κρήτης-Κύπρου για την εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολεία και δημόσια κτίρια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50max



Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου Euronet 50/50 max – «Πρωτοβουλία 50/50 για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια», στο οποίο συμμετέχουν σχολεία της Κρήτης και της Κύπρου πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2014 σύσκεψη μεταξύ του έμπειρου σύμβουλου εταίρου από την Περιφέρεια της Κρήτης με τους νέους εταίρους από το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών.

Στην συνάντηση-σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Χωροταξίας-Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής και εκπρόσωποι του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής καλωσορίζοντας το Ενεργειακό Γραφείο, επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι εκπρόσωποι του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών κατά την παραμονή τους στην Κρήτη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου που συμμετείχε και στο προηγούμενο Πρόγραμμα Euronet 50/50 (2009-2012), με σκοπό την μεταφορά της θετικής εμπειρίας των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών.
Για την υλοποίηση του προγράμματος αναπτύσσεται ένα δίκτυο αποτελούμενο συνολικά από 500 σχολεία και 48 ακόμη άλλα δημόσια κτίρια σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος, από την Κρήτη έχουν ενταχθεί περισσότερα από 100 σχολεία και 6 άλλα δημόσια κτίρια ενώ από την Κύπρο 10 σχολεία και 2 δημόσια κτίρια.




Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, καθώς και τα εμπλεκόμενα με το πρόγραμμα στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.



Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών συντονίζει τις δράσεις για τη στρατηγική roll-out του 50/50 και συμμετέχει ενεργά στην επιτυχή ολοκλήρωση των υπόλοιπων εργασιών του έργου.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών στο 22667716/26, www.cea.org.cy, www.euronet50-50.eu