6/2/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου για δημοσιεύματα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ για την υπόθεση Δρομολαξιάς






Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφο του ραδιοφώνου του ΑΣΤΡΑ (στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) «ότι υπάρχει συνέχεια στο θέμα των συνδιαλέξεων για τη Δρομολαξιά.

Φιλοξενήσαμε το πρωί στον ΑΣΤΡΑ τον δικηγόρο/βουλευτή κ. Ρίκκο Μαππουρίδη και ζητά από εσάς μια σαφή τοποθέτηση, κατά πόσο όντως είχατε πει ότι ‘είναι σε όλα ανακατεμένος’ και ότι ‘έφαγε από όλους’, με βάση τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα, στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ», είπε:

 «Δεν νομίζετε ότι έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχολούμαστε παρά το ποιος έκλεψε και από ποιον ή πού έβαλε κάποιος κοριό και πού δεν έβαλε (κοριό); Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε και δεν πρόκειται να ασχοληθώ εγώ με αυτής της μορφής θέματα, όπου η στόχευση είναι φανερή. Εδώ, υπάρχουν δικαστήρια. Έχουν οδηγηθεί κάποιοι ενώπιον δικαστηρίου. Θα συζητώ μέσα από μιαν υποκλοπή τι είπε ο καθένας και για ποιον γίνεται αναφορά ή όχι; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Ή υπάρχουν δικαστήρια ή δεν υπάρχουν. Ή πλέον θα γίνονται δίκες μέσα από τα website, τις υποκλοπές και τους κοριούς; Επιτέλους, δηλαδή. Αρνούμαι να μπω σε μια τέτοια συζήτηση, Είναι φανερό σε τι στοχεύουν αυτοί που έδωσαν αυτά τα πράγματα στη δημοσιότητα. Θα υποκαταστήσουμε το δικαστήριο με τους κοριούς; Λυπούμαι. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα».

Στη συνέχεια και απαντώντας σε άλλη ερώτηση (ΑΣΤΡΑ) κατά πόσο ο ΥΠΕΣ προτίθεται να ζητήσει την άρση της ασυλίας του κ. Ρίκκου Μαππουρίδη, ο κ. Χάσικος είπε:

«Γιατί επιμένετε να με ρίξετε σε ένα ‘τρυπάκι’ στο οποίο εγώ δεν μπαίνω; Αυτά είναι ‘μασκαραλίκια’. Να περιμένουν να δουν το δικαστήριο, το θεσμικό όργανο του Κράτους και να αφήσουν τις δίκες των κοριών, τις ‘κατινιές’ για το τι είδε ο τάδε στον τάδε τόπο, τι είπε ο τάδε στον τάδε τόπο, τι έφερε τον Χάσικο να λέει το τάδε κλπ. Αυτά είναι ηλίθια πράγματα. Όπως ηλίθιο είναι και το ότι με φέρουν να έχω δεχτεί πιέσεις από συναδέλφους μου Υπουργούς, τον κ. Ιωνά και τον κ. Μητσόπουλο, για να μην προχωρήσω. Πραγματικά, έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να αντιμετωπίσουμε».
__________________