26/2/14

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη φιλανθρωπική συναυλία του ΚΥΠΕ

Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων να τεθεί κάτω από την αιγίδα μου η εξαιρετική αυτή εκδήλωση και με μεγαλύτερη χαρά βρίσκομαι εδώ απόψε μαζί σας, για να χαιρετίσω τη σημαντική ανθρωπιστική πρωτοβουλία που αναπτύσσετε. Σας συγχαίρω θερμά για αυτό.


Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων διοργανώνει απόψε τη φιλανθρωπική αυτή συναυλία όπερας, μέσα στα πλαίσια μιας δραστηριότητας, που ευγενώς εκφεύγει της αυστηρής δημοσιογραφικής αποστολής του, αλλά με μεγαλοψυχία και ζέση εκτυλίσσεται στο χώρο του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας.

Θέλω να σημειώσω τον σημαντικό ρόλο που το ΚΥΠΕ μπορεί να διαδραματίσει στους δυο αυτούς νευραλγικούς, για την εποχή μας, τομείς. Στην ενημέρωση και στην εθελοντική προσφορά προς την κοινωνία.

Η ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Κύπρο και το εξωτερικό αποτελεί την κύρια και ουσιαστική αποστολή του ΚΥΠΕ. Στις μέρες μας, οι εξελίξεις στην οικονομία αλλά και στο κυπριακό πρόβλημα καθιστούν τον ρόλο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, καταλυτικό. Η κρισιμότητα των ημερών δεν είναι σχήμα λόγου αλλά μια πραγματικότητα την οποία βιώνουμε. Οι επόμενες μέρες και οι μήνες θα διαμορφώσουν το πολιτικό και οικονομικό μέλλον της χώρας μας. Η πλήρης, σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης, είναι όσο ποτέ άλλοτε, αναγκαία και επιβεβλημένη.

Ο λαός της Κύπρου δικαιούται σωστής διαφώτισης και αντικειμενικής πληροφόρησης, χωρίς τις ωραιοποιήσεις ή τις δαιμονοποιήσεις. Σε αυτό, το ΚΥΠΕ έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και είμαι σίγουρος ότι, με την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό που το διακρίνει, αυτό θα κάνει.

Θέλω επίσης, να εξάρω τη δραστηριότητα που το ΚΥΠΕ επιδεικνύει στον τομέα του εθελοντισμού και να εκφράσω τη βαθιά εκτίμηση και την αμέριστη στήριξή μου. Αυτή τη φορά οργανώνει την αποψινή βραδιά όπερας, της οποίας τα έσοδα θα δοθούν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Βαγόνι Αγάπης». Πρόκειται για μια εθελοντική οργάνωση που προσφέρει ποικιλόμορφη αρωγή για την ανακούφιση πολλών συμπολιτών μας που υποφέρουν. Όλα τα έσοδα από εκδηλώσεις, λαχεία, εισφορές και δωρεές διατίθενται για τις άμεσες ανάγκες απόρων οικογενειών και ατόμων.

Έχω πληροφορηθεί ότι το «Βαγόνι Αγάπης», εκτός της εφάπαξ βοήθειας για τις άμεσες ανάγκες των απόρων οικογενειών και την προμήθεια με ρούχα, έπιπλα και σκεύη, παραχωρεί και βοήθεια επί μηνιαίας βάσης για την αγορά τροφίμων, την καταβολή ενοικίων και την πληρωμή λογαριασμών και διδάκτρων. Και ακόμα, ενισχύει ασθενείς για θεραπεία στο εξωτερικό ή και βοηθά στην αγορά απαραίτητων γι αυτούς, συσκευών.

Γνωρίζω ότι όλα τα μέλη του Συνδέσμου εργάζονται αφιλοκερδώς και ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο από τη προσωπική τους ζωή και τους συγχαίρω.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Είσαστε το πιο αξιόπιστο κομμάτι της κοινωνίας. Εσείς κάνετε την κοινωνία μας καλύτερη και την εμπλουτίζετε με αρετές και αξίες. Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη και συγκινητική.

Θέλω να γνωρίζετε το έντονο προσωπικό μου ενδιαφέρον για εσάς τους εθελοντές. Είναι γι’ αυτό, αλλά και σε αναγνώριση του σημαντικού έργου που προσφέρετε σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, που δημιουργήσαμε για πρώτη φορά ένα όργανο συντονισμού του Εθελοντικού Κινήματος. Ιδρύσαμε το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και είμαι σίγουρος ότι ο μεταξύ σας συντονισμός και η οργάνωση θα καταστήσουν την υψηλή αποστολή σας πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική.

Καταλήγοντας, επιθυμώ να εκφράσω τη βαθιά εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συντελεστές της αποψινής εκδήλωσης για το ποιοτικό επίπεδο και την επιτυχία της οποίας, δεν έχω καμία αμφιβολία.

Συγχαίρω όλους τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στη συναυλία που έχουμε την τύχη να απολαύσουμε σε λίγο.

Η συμμετοχή των χορωδιών της Λυρικής Σκηνής Λεμεσού και του Άρη Λεμεσού και των εκατόν και πλέον καλλιτεχνών που ενώνουν τις δυνάμεις τους και τραγουδούν τα πιο γνωστά οπερατικά αποσπάσματα, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Ιόλης Μουστερή, είναι αρκετή εγγύηση για την επιτυχία της συναυλίας που θα παρακολουθήσουμε.

Σας συγχαίρω όλους θερμά, το ΚΥΠΕ, το «Βαγόνι Αγάπης», τους αποψινούς καλλιτέχνες και όλους εσάς που συγκεντρωθήκατε απόψε εδώ για να συνδράματε σε αυτό τον κοινό, φιλανθρωπικό σκοπό και σας ευχαριστώ.