18/2/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου για Εργατικά Θέματα




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου για Εργατικά Θέματα (EZA) κ. Bartho Pronk, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, μεταξύ 16 και 18 Φεβρουαρίου 2014, μετά από σχετική πρόσκληση της Δημοκρατικής Εργατικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΔΕΟΚ).


Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τον κ. Pronk για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό. Αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν, το οποίο απετέλεσε προϋπόθεση για επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, ο κ. Ομήρου ευχήθηκε όπως οι διαπραγματεύσεις οδηγήσουν σε δίκαιη και βιώσιμη λύση, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά αυτή τη διαδικασία και να εφαρμόσει παράλληλα τις υποχρεώσεις, που ανέλαβε για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Ανταλλάγηκαν, εξάλλου, απόψεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στην οικονομία της Κύπρου, όπως και άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κ.κ. Ομήρου και Pronk συμφώνησαν στην ανάγκη αλλαγής των πολιτικών της Ένωσης, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσδοκίες των πολιτών της και να προστατεύσουν την κοινωνική συνοχή της Ένωσης.
_______________