7/2/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το θέμα της Δρομολαξιάς




Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, στο περιθώριο της επίσκεψής του σε κοινότητες της Πάφου και στο ΕΒΕ Πάφου, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις αποκαλύψεις στον Τύπο μαγνητοφωνημένων συνδιαλέξεων

σε σχέση με τη γνωστή υπόθεση αγοράς τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, και συγκεκριμένα για το ότι οι πολίτες φοβούνται ότι αυτό το πολύ σοβαρό θέμα κινδυνεύει να ξεφύγει από τον δρόμο του (αυτόν της δικαιοσύνης), δήλωσε:

«Το θέμα δεν έχει ξεφύγει από τον δρόμο του και εννοώ τη δικαστική οδό, το δικαστήριο. Η υπόθεση είναι ενώπιον του δικαστηρίου. (Συνιστώ) υπομονή, εμπιστοσύνη στο δικαστήριο και στη δικαιοσύνη. Και εκεί θα κριθεί κατά πόσον αυτοί που οδηγήθηκαν ενώπιον του με τις γνωστές κατηγορίες είναι ένοχοι ή αθώοι».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, κατά πόσον έχει δεχθεί πιέσεις από συναδέλφους του Υπουργούς, ο κ. Υπουργός είπε: «Μίλησα και χθες για το συγκεκριμένο θέμα. Να μου επιτρέψετε να μείνω εκτός. Θεωρείτε ότι θα πρέπει να απαντούμε σε όποιον δημοσιοποιεί μέσω κοριών ή υποκλοπών ιδιωτικές συζητήσεις κάποιων ή να ζητούμε έρευνα κατά πόσον αυτά που φέρονται να είπαν κάποιοι μεταξύ τους είναι αληθή ή όχι; Ποια η διαφορά με κουβέντες του καφενείου;

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεφύγουμε του στόχου και του σκοπού, που είναι να λάμψει η αλήθεια. Το δικαστήριο λοιπόν δεν (λειτουργεί) μέσα σε δικηγορικά γραφεία ούτε μέσα σε καφενεία. Ούτε είναι δυνατόν οι κοριοί, οι υποκλοπές, να υποκαταστήσουν μαρτυρίες.

Τώρα, αν κάποιοι προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να ρίξουν στάχτη (στα μάτια) ή θεωρούν ότι μπορούν να παραπλανήσουν το δικαστήριο, τη δικαιοσύνη, νομίζω ότι απατώνται οικτρώς».
____________