18/2/14

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπείες των Κοινοτικών Συμβουλίων που βρίσκονται παρά του πεδίου βολής Ξυντούς






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με αντιπροσωπείες των Κοινοτικών Συμβουλίων Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου και Βυζακιάς στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστου Μαληκκίδη, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της Εθνικής Φρουράς, εκπροσώπων της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας και της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας.


Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν θέματα που προκύπτουν από τη λειτουργία του πεδίου βολής στην περιοχή και τα οποία σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές παραμέτρους.
Ο Υπουργός Άμυνας, αφού εισάκουσε τα αιτήματα των αντιπροσωπειών των Κοινοτήτων, τους ευχαρίστησε για την κατανόηση που δείχνουν όσον αφορά την αναγκαιότητα λειτουργίας του πεδίου βολής, το οποίο βρίσκεται παρά τις Κοινότητές τους. Εξήρε δε τη σημαντικότητα για συνεργασία των Κοινοτήτων με το Υπουργείο Άμυνας ούτως ώστε να προχωρήσουν οι δέουσες διευθετήσεις, οι οποίες τέθηκαν επί τάπητος, για την υλοποίηση σχετικής περιβαλλοντικής μελέτης. Η περιβαλλοντική μελέτη η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί, είπε, θα καταδείξει εάν υφίστανται οιαδήποτε τυχόν προβλήματα περιβαλλοντικής φύσης και κατά πόσο επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως και το περιβάλλον ευρύτερα. Στη βάση της μελέτης αυτής, είπε, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για αντιμετώπισή των οιωνδήποτε τυχόν προβλημάτων.  Κοινή  έγνοια, τόνισε, είναι η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών.
Κατά τη συνάντηση λήφθηκε απόφαση όπως εκπρόσωπος των Κοινοτήτων μετέχει ως παρατηρητής στις συναντήσεις που διεξάγονται για την υλοποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης καθώς και στα στάδια αλυσίδας διερεύνησης των ανησυχιών των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, με στόχο να υπάρχει άμεση ενημέρωση και διαφάνεια στις όποιες διαδικασίες.  
18/2/2014