6/2/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Κενεβέζου στα εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης στο Δημοτικό Σχολείο Μενεού


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να τελέσουμε τα εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Μενεού, η ανέγερση της οποίας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 και αποπερατώθηκε τον Οκτώβρη του 2012, με συνολικό κόστος που αγγίζει το μισό εκατομμύριο
.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά και κρίσης αξιών γενικότερα, η αίθουσα που εγκαινιάζουμε αποτελεί ένα δημιουργικό χώρο, πρώτιστα για τα παιδιά του σχολείου, στον οποίο μπορούν να αθλούνται και να διοργανώνουν τις ποικίλες δραστηριότητές τους. Παράληλα, τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Μενεού, η κοινοτική αρχή και άλλοι φορείς, θα έχουν τη δυνατότητα για διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την πνευματική και πολιτιστική ζωή της κοινότητας.

Η συνεχής βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων μας, παρόλες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αποτελεί βασική έγνοια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στοχεύουμε σε ένα σχολείο στο οποίο όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης, μέσα σε σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα σχολικά κτήρια. Ο βασικός όμως παράγοντας για επιτυχημένη αξιοποίηση των κτισμάτων και του εξοπλισμού τους είναι ο άνθρωπος. Η παιδεία μας επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της και είμαστε σίγουροι ότι τα άψυχα κτίσματα, οι δάσκαλοι μας θα τα μετατρέψουν σε πνευματικά κέντρα, σε κέντρα άθλησης και ψυχαγωγίας, σε χώρους ευχάριστους και δημιουργικούς για τον κάθε ένα μαθητή ξεχωριστά. Συγχαίρω λοιπόν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγμάτωση αυτού του έργου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που επιτελούν και είμαι βέβαιος ότι θα αξιοποιήσουν το σημερινό έργο που τους παραδίνουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, δίνοντάς του πνοή και ζωντάνια.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σας και θα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το έργο σας, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον σε μια πατρίδα ελεύθερη και επανενωμένη.

_______________