18/2/14

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία του Αθλητικού Συλλόγου «Ελευθέρια – Παγκύπριος» της Νέας Υόρκης




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα α ντιπροσωπεία του Αθλητικού Συλλόγου «Ελευθέρια – Παγκύπριος» της Νέας Υόρκης, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.
Καλωσορίζοντας τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους συνοδούς τους, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψής τους στην Κύπρο, καθώς τους δίδεται η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας. Ο κ. Ομήρου συνεχάρη τον Σύλλογο για τη δράση του και ιδιαίτερα για την πρόσφατη κατάκτηση του Ποδοσφαιρικού Κυπέλλου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για διάφορες πτυχές του κυπριακού προβλήματος, με ιδιαίτερες αναφορές στον εποικισμό των κατεχομένων εδαφών και στη συστηματική καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα. Αναφερόμενος στην πάγια προκλητική στάση της Τουρκίας, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η χώρα αυτή αρνείται να συμμορφωθεί με βασικές αρχές δικαίου, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και στις θεμελιώδεις αξίες της ενωμένης Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Ελευθέρια – Παγκύπριος», κ. Νίκος Τζιάζας, ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για το θερμό καλωσόρισμα και την ενημέρωση για το κυπριακό πρόβλημα. Στόχος του Συλλόγου, τόνισε ο κ. Τζιάζας, είναι η ανάπτυξη των δεσμών με την πατρώα γη μέσα από την υγιή ενασχόληση με τον αθλητισμό. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στην Κύπρο, πρόσθεσε ο κ. Τζιάζας, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία της Κύπρου και να βιώσουν στις πραγματικές του διαστάσεις το πρόβλημα της