25/2/14

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου για Συγγενείς Καρδιοπάθειες Εφήβων και Ενηλίκων Κύπρου






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με την Πρόεδρο κα Κατερίνα Παπαδοπούλου και εκπρόσωπο του Συνδέσμου για Συγγενείς Καρδιοπάθειες Εφήβων και Ενηλίκων Κύπρου (ACHDAC).


Ο Σύνδεσμος, δια της εκπροσώπου του κα Παπαδοπούλου, ενημέρωσε τον Υπουργό για το έργο και τις προσπάθειες που επιτελεί εδώ και 9 χρόνια, από ιδρύσεώς του, με στόχο τη σωστή στήριξη παθήσεων, τη συνεχή εκπαίδευση πασχόντων και επαγγελματιών υγείας, καθώς και εκπαίδευση εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα.
Ο Υπουργός Άμυνας εξήρε το ανθρωπιστικό έργο του Συνδέσμου τονίζοντας ότι ο τομέας της πρόληψης και της ενημέρωσης είναι σημαντικός και εισηγήθηκε όπως εξευρεθεί ένα κοινό έδαφος συνεργασίας με τον Σύνδεσμο προς όφελος των εθνοφρουρών αλλά και όλου του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς.
Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκαν στην πρόσφατα συμφωνηθείσα συνεργασία, μεταξύ του Συνδέσμου και του ΓΕΕΦ, για εφαρμογή ενός προληπτικού προγράμματος, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου, που αφορά στην χρήση Κινητής Μονάδας, η οποία θα παρέχει δωρεάν καρδιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς. Όπως λέχθηκε, η εφαρμογή του προγράμματος στους εθνοφρουρούς θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο μήνα και θα στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση των συγγενών καρδιοπαθειών και τυχόν αιφνίδιου θανάτου. Σε πρώτη φάση, αναφέρθηκε, θα αρχίσει πιλοτικά στο Λόχο Αθλητών της ΕΦ και θα ακολουθήσει προγραμματισμός για σταδιακή εφαρμογή του σε όλο το προσωπικό της.
Αποφασίστηκε δε να τροχοδρομηθεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, Υπουργείου και Συνδέσμου, το οποίο να περιλαμβάνει κοινές δράσεις που θα εφαρμόζονται, σε ετήσια βάση, στα στρατόπεδα. Ο Σύνδεσμος προθυμοποιήθηκε επίσης όπως, στη νέα πτέρυγα που κτίζεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΣΝΕ) να προμηθεύσει τον ανάλογο ιατρικό εξοπλισμό που σχετίζεται με τον τομέα του.

25/2/2014