21/1/14

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της EE, στην Αθήνα




Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος αναχωρεί την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου για Αθήνα, όπου θα λάβει μέρος στην Άτυπη Συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2014.


Ο Υπουργός Εσωτερικών θα εκπροσωπήσει και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει μια σειρά από θέματα, με κυριότερο αυτό της μελλοντικής ανάπτυξης του χώρου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Υπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Νικόλαο Δένδια, με τον οποίο θα συζητήσουν γενικότερα τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε τομείς του Υπουργείου Εσωτερικών όπως είναι και το θέμα του ασύλου και της παράνομης μετανάστευσης, ιδιαίτερα σε σχέση με την κατάσταση που αντιμετωπίζει η ΕΕ ένεκα της κρίσης στη Συρία.

Ο κ. Χάσικος θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014.