2/1/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου στην οποία εκφράζει παράκληση όπως επισπευσθεί η ψήφιση της νομοθεσίας για ανάθεση στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας των εξουσιών που αφορούν διορισμούς και προαγωγές στους ημικρατικούς οργανισμούς, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία τον παρακαλεί να επισπευσθεί η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την αφαίρεση από τις αρμοδιότητες των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των εξουσιών που αφορούν διορισμούς και προαγωγές, οι οποίες θα ανατεθούν στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας.

Τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών θα επικεντρωθούν πλέον σε διοικητικές αρμοδιότητες και αυτά ήταν τα βασικά κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη για την επιλογή των διορισθέντων».

-------------------