16/1/14

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, στο Λονδίνο






Έντονο ενδιαφέρον από πλευράς Βρετανών επιχειρηματιών για εμπλοκή τους στα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου διαπιστώνει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στην επίσκεψή του στο Λονδίνο.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις που είχε στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «τις τελευταίες δύο μέρες από τις επαφές στο πλαίσιο του προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και από επαφές μου, είδαμε το έντονο ενδιαφέρον τόσο της Βρετανικής Κυβέρνησης, αλλά και εταιρειών για τα ενεργειακά δρώμενα στην Κύπρο.

Χθες, συγκεκριμένα είχα συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου με τον οποίον συζητήσαμε τρόπους συνεργασίας και πώς θα μπορούσε να μας βοηθήσει η Βρετανική Κυβέρνηση δεδομένου του γεγονότος ότι εμείς ακόμη βρισκόμαστε σε νηπιακό στάδιο στην ανάπτυξη των γηγενών κοιτασμάτων μας, ενώ η Κυβέρνηση της Βρετανίας έχει μακρόχρονη εμπειρία ειδικά στη Βόρειο Θάλασσα.

Χθες βράδυ παρακαθίσαμε σε δείπνο που παρέθεσε ο Υπουργός Ενέργειας, στο οποίο παρακάθισαν επίσης διάφοροι επιχειρηματίες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί διαπιστώσαμε επίσης έντονο ενδιαφέρον για να εμπλακούν στα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου.

Σήμερα το πρωί παρακαθίσαμε σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, μαζί με μια δεξαμενή σκέψης στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης, κατά την οποία μιλήσαμε για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και για τους προγραμματισμούς της Δημοκρατίας αναφορικά με την ανάπτυξη των γηγενών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου».
______________