2/1/14

Ο Υπουργός Γεωργίας είχε συνάντηση με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων και Ιδιοκτητών Γης Ακάμα






Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων και Ιδιοκτητών Γης Ακάμα. Η Επιτροπή παρουσίασε πρόταση και ανταλλάχτηκαν απόψεις για την αειφόρο οικολογική ανάπτυξη στη χερσόνησο του Ακάμα με την προώθηση ήπιων αναπτύξεων στην περιοχή με στόχο τόσο την προστασία του δάσους όσο και τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της περιοχής.



Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την Επιτροπή για την πρόοδο του διαχειριστικού σχεδίου Natura του Ακάμα και σημείωσε ότι αυτό θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός. Ως εκ τούτου, ανάφερε, κρίνεται σκόπιμο όπως στο στάδιο αυτό αναμένουμε τα αποτελέσματα του σχεδίου με βάση το οποίο θα καθοριστούν τα μέτρα προστασίας των περιοχών Natura καθώς και οι περιοχές όπου μπορούν να προωθηθούν ήπιες αναπτύξεις που να διασφαλίζουν την προστασία του δάσους, χωρίς να αδικούνται οι ιδιοκτήτες των περιουσιών και να είναι εν τέλει σε βάρος της ευημερίας των κατοίκων της περιοχής. Κληθείς να κρίνει προκαταρκτικά την πρόταση, ο κ. Κουγιάλης ανάφερε ότι φαίνεται να έχει προοπτική, σημειώνοντας ωστόσο ότι απαιτείται μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός. Δεν είναι, όμως, δυνατό να εξεταστεί ή/και προωθηθεί πριν ολοκληρωθεί το σχέδιο του Ακάμα, διευκρίνισε.

Συμφωνήθηκε όπως με την ολοκλήρωση του σχεδίου του Ακάμα και στη βάση των προνοιών του υποβληθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων και Ιδιοκτητών Γης Ακάμα ολοκληρωμένη πρόταση για αειφόρο οικολογική ανάπτυξη μέχρι τον Μάρτιο του 2013.


----------------